mandag den 3. december 2012

Grøntsagsgratin med kødsauce og hvidkålssalat

Tirsdagens ret var ifølge madplanen (uge 47) Grøntsagsgratin med kødsauce og hvidkålssalat. Jeg indrømmer allerede - det er ikke mig der har lavet denne ret. Det blev manden min, som smuttede i køkkenet og han endte ud med sin egen version. Han mente så også det måtte være grøntsagslasagne istedet for grøntsagsgratin, så det blev det.


Opskriften han brugte som udgangspunkt, var fra Spis Bedre november 2012. Jeg skriver opskriften her, som han lavede den.

300 g hakket oksekød
1 løg
1 spsk rapsolie
1 karton hakkede tomater med chili (500 g)
1 tsk + 1 tsk salt
800 g kolde, kogte kartofler
2 squash (a 300 g)
2 dl revet ost (80 g)
Lidt Mornay sauce
1 pære

Kommentar:
Vi havde lidt mornay sauce stående og manden fandt så også en pære i køleskabet. Mornay saucen gav retten en lidt mere cremet konsistens, hvilket vi godt kan lide herhjemme. Pæren blev lagt øverst lige inden den revet ost, hvilket fremhævede ostens smag, så frugt i maden er et hit herhjemme.

Opskrift:
Sæt ovnen på 250 grader. Pil løget og hak det fint. Steg løg og oksekød i olie ca. 3 min. Hæld hakkede tomater ved og krydr med 1 tsk salt. Lad det simre i ca. 10 min.

Skær kartofler og squash i skiver. Læg kartofler og squash lagvis med kødsaucen i et ovnfast fad. Krydr med 1 tsk salt mellem lagene. Hæld lidt mornay sauce over og skær pæren i skiver, som ligges på toppen af retten. Drys osten henover. Gratiner midt i ovnen i ca. 10 min, til osten får farve.

Hvidkålssalat: 
400 g hvidkål
2 spsk rapsolie
1 spsk hvidvinseddike
½ tsk salt
friskkværnet sort peber

Kommentar:
Vi brugte hvidkål som var blevet skåret i strimler fra fryseren og det fungerede super godt.

Opskrift:
Rens kålen og snit den fint. Bland med vineddige, olie, salt og peber. Server gratinen med salaten til. 
Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 4 år, lillebror på 2 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca @ outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com