lørdag den 15. december 2012

Chokolade mousse tricolore - Dr. Oetkers Juleopskriftshæfte 2012

Sidste år lavede jeg en opskrift fra hver af Dr. Oetkers Juleopskriftshæfter. Jeg synes det er en super fin tradition Dr. Oetker har med at udgive en hæfte hvert år med masser af julelækkerier. I nogle af hæfterne går opskrifterne igen, men så også ofte i opdaterede udgaver efterhånden som Dr. Oetker har fået nye produkter i sortimentet.

Derfor fik jeg valgt mig en opskrift fra deres hæfte for 2012. Egentlig ville jeg have lavet en opskrift hvor Dr. Oetker havde deres nye Vanilje Twister repræsenteret for den er altså smart, men da jeg jo ELSKER chokolade, blev det til Chokolade mousse tricolore istedet.

Jeg havde aftalt med Birthe fra Newyorkerbyheart at jeg ville kigge forbi. Derfor syntes jeg det var oplagt, at få lavet lidt sødt til en sød pige. Dr. Oetker har lavet opskriften til en større kage, men da vi jo bare var os to, halverede jeg opskriften og lavede den istedet i en muffinform. Kanterne blev ikke lige så fine, men de smagte altså skønt.


Du kan finde opskriften og alle de andre fra Dr. Oetkers Juleopskriftshæfter lige her. Jeg skriver den dog alligevel her, men i de rigtige mængder.

Springform Ø 22 cm

Bunden:
4 poser Dr. Oetker Hasselnøddeflager
190 g sukker
4 æg M/L

Mørk chokolademousse:
150 g mørk chokolade (70 %)
1 brev Dr. Oetker Kagemousse, chokoladesmag
2½ dl letmælk

Lys chokolademousse:
1 brev Dr. Oetker Kagemousse, chokoladesmag
2½ dl letmælk

Pynt:
Chokoladespåner af mørk og hvid chokolade (jeg brugte lidt pynt, jeg havde liggende)

Bunden:
Tænd ovnen på 180 g varmluft eller 200 grader traditionel varme.
Bred hasselnøddeflagerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og rist dem i 4-6 minutter til de er let gyldne. Lad dem køle helt af på bagepladen. Hasselnøddeflagerne og sukker blendes til en konsistens som groft mel. Tilsæt æggene et ad gangen og blend til massen er ensartet, inden den hældes i en smurt springform.

Bag bundene i 18-20 minutter.

Afkøl bunden helt i formen på en bagerist.

Mørk chokolademousse:
Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den over et vandbad. Afkøl chokoladen til stuetemperatur. Bland brevets indhold med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftigt. Pisk den temperede chokolade i kagemoussen. Fordel kagemoussen i et jævnt lag oven på hasselnøddebunden og stil den i køleskabet mindst 1 time, før den lyse chokolademousse fordeles ovenpå.

Lys chokolademousse:
Bland brevets indhold med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftigt. Fordel forsigtigt den lyse chokolademousse i et jævnt lag oven på den mørke, og sæt kagen på køl mindst 1 time inden servering.

Pynt: Før servering skæres flager af mørk og hvid chokolade, som bruges til at pynte kagen med.

Share:

5 kommentarer:

 1. Damn det ser lækkert ud Bianca! :D NAM NAM!

  SvarSlet
 2. Mmm... de ser så gode ud, og lækkert med mousse på toppen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jah! Elsker chokolademousse :) og Dr. Oetker har altså lavet en super god en her :)

   Slet
 3. Det smagte virkelig godt, tak fordi du lavede dem til mig, Bianca :-)

  Glædelig jul til dig og din familie.

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Er glad for du kunne lide dem søde Birthe. Var rigtig hyggeligt at se dig :)
   Knus

   Slet

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 4 år, lillebror på 2 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca @ outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com