søndag den 21. oktober 2012

Tomatsalat og Ovnbagte gulerødder

Tilbehør til en hyggelig middag med svamperuller blev tomatsalat og ovnbagte gulerødder. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver disse to retter som tilbehør. De giver begge lidt ekstra til til måltidet og smager skønt.

Begge opskrifter er ligesom Svamperullerne fra Spis Bedre, oktober 2012. Manden var også med til at kreere disse.

Tomatsalat med løg og chorizo-dressing


Vi havde egentlig købt basilikum til at drysse ovenpå til sidst, men glemte det begge to. Er dog sikker på det giver retten et ekstra pift.

Egentlig er opskriften med fuet pølse, men det kunne vi desværre ikke skaffe. Synes dog ikke det gør noget at det er chorizo, der er brugt istedet. Brug gerne en anden spansk pølse af salamitypen.

Vi har tilpasset retten lidt til vores smag, så I får den som vi lavede den.

400 g modne tomater, gerne i forskellige farver
2 salat eller rødløg (vi brugte et af hver)
1 stort fed hvidløg
½ chorizo pølse
½ dl olivenolie
2 spsk hvidvinseddike
1 tsk salt
 friskkværnet peber
½ potte basilikum

Skær tomaterne i tykke skiver eller både og læg dem i et fad. Pil løgene, skær dem i skiver, gerne på et mandolin, og læg dem ved tomaterne.

Pil hvidløget og skær det i tynde skiver. Skær pølsen i skiver (vi brugte allerede skiveskåret pølse) og steg den i olivenolie, til den får farve og bliver sprød. Tilsæt hvidløget og steg til det er gyldent.

Hæld vineddike ved, og lad koge i ca. 1 min. Krydr dressingen med salt og peber. Vend dressingen med tomaterne og drys med basilikumblade.

Ovnbagte gulerødder med timian og honning


Også her har vi tilpasset opskriften lidt, som vi nu syntes det fungerede bedst.

400 g gulerødder
1 spsk rapsolie
½ spsk honning
saften fra ½ citron
1½ tsk salt
friskkværnet peber
½ bundt timian

Sæt ovnen på 200 grader. Skrub gulerødderne grundigt eller skræl dem.

Læg gulerødderne i et ovnfast fad. Bland olie, honning og citronsaft og hæld det over gulerødderne. Drys med salt og peber. Pluk bladene af timianen og drys over gulerødderne. Ved det hele rundt.

Ovnbag gulerødderne i 15-20 min afhængigt af størrelse, til de føles tilpas møre. 
Share:

2 kommentarer:

  1. Nomnomnomnom!!! Det ser virkelig super lækkert ud Bianca :D

    SvarSlet
  2. Tak :) Er helt sikkert også noget der skal laves som tilbehør en anden god gang :) Knus

    SvarSlet

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 4 år, lillebror på 2 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca @ outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com