lørdag den 1. september 2012

Syltede gulerødder

En af de ting, der dukkede op da jeg ryddede op i grøntsagsskuffen var nogle gulerødder, som intet fejlede, men som jeg vidste vi ikke skulle bruge til noget i den nærmeste fremtid.

Jeg havde to idéer med disse gulerødder, da jeg netop ikke synes de skulle smides ud. Det er noget jeg er begyndt at gå meget op i, specielt her efter jeg er gået på barsel. Jeg synes ikke det kan være rigtigt at det skal være så svært at have et overblik over ens køleskab, så vi går meget op i at gennemgå det indimellem, det samme gælder vores fryser, så vi hele tiden er opdaterede på hvad vi har liggende. Dette selvfølgelig i bedste Stop Spild af Mad stil.

Den ene mulighed med gulerødderne var at skrælle dem og skære i skiver og så i fryseren i en af mine genluk poser.

Den anden var at forsøge at lave syltede gulerødder. Det var netop den løsning jeg valgte, da jeg vidste vi skulle have rugbrødsmadder en af aftener i denne uge. Derfor syntes jeg det ville være perfekt som ekstra pift på en ellers kedelig rugbrødsmad.

Sig endelig til hvis du kan komme på flere gemme idéer til gulerødder, der skal bruges her og nu!

Resultatet kom til at se således ud:


Jeg kan virkelig anbefale at forsøge sig med dette. Det er super nemt at lave og smager altså rigtig godt. Det er helt sikkert noget der vil blive brugt som et ekstra pift i retterne herhjemme og ikke mindst på de ellers lidt kedelige madder.

Opskriften har jeg sjusset mig lidt frem til, men den kom nogenlunde til at lyde således:

5 gulerødder
2 dl varmt vand
1 dl sukker
1,5 dl eddike
2 tsk salt

Gulerødderne skrælles og rives i tynde strimler.

Det hele kommes i Atamon skyllede glas og rystes godt, så det hele bliver blandet. Det er især vigtigt at sukkeret bliver opløst i lagen.

Alternativ: 
Skulle du få lyst til lidt syltede gulerødder, som tilbehør til en god bøf eller andet, så kan man istedet skære gulerødderne i tynde stave.

Bland herefter resten og rør til sukkeret er opløst.

Hæld lagen over gulerødderne og lad det trække i ca. 1 time, så de har taget smag.

Et fint alternativ til de almindelige kogte gulerødder.

Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 4 år, lillebror på 2 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca @ outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com