mandag den 20. august 2012

Tøm fryseren for kagerester - træstammer og trøffelkugler

Det er godt nok ved at være et stykke tid siden, men herhjemme har vi brugt en del energi på at få et overblik over vores, til tider, meget fyldte fryser. Derfor blev fryseren tømt for alle de kagerester jeg kunne finde. Kageresterne er fra de kager jeg får bagt, hvor der skal skæres til eller andet, der giver lidt kage i overskud. Derfor kan man godt ende med at have en del liggende, men når man har en sød tand og elsker kager, så bliver disse altså ikke smidt ud.

Jeg gik derfor i sving med at få lavet en kagemasse, der kunne bruges. Jeg bruger stort set altid den samme kombination. Nemlig, kagerester, smørcreme (som jeg som regel også har en rest af i fryseren), hindbærmarmelade og mørk rom (kan evt. erstattes med romessens).

Først blender jeg kageresterne i min Kenwood, så de er smuldret godt. Derefter kommer jeg lidt smørcreme i (pas på med at komme for meget i, da du altid kan give det mere undervejs). Derefter kommes lidt rom og hindbærmarmelade. Alt dette gøres til det har en smag og konsistens, som jeg er tilfreds med.

Jeg havde besluttet at en stor del af massen skulle bruges til træstammer. Jeg gik derfor igang med at farve marcipan, hvilket gøres sammen med mine sædvanlige partners in crime, nemlig flormelis fra Dansukker, grøn frugtfarve fra Dr. Oetker og marcipan fra Odense Marcipan.Marcipanen ruller jeg derefter ud og skærer til i den størrelse jeg ønsker mine træstammer skal være.


Kagemassen trilles til pølser, som ligges på marcipanen og rulles sammen. Marcipanen skæres af når den er nået hele vejen rundt om kagemassen og det fortsætter jeg med indtil der ikke kan laves mere af den strimmel marcipan jeg har gang i. Derefter laves en ny osv.

Da der var brugt så meget af marcipanen, at jeg ikke synes der kunne komme flere træstammer ud af det, blev den sidste kagemasse trillet til kugler sammen med det marcipan der var til overs.

Træstammerne blev dyppet i smeltet chokolade og derefter kom kagekuglerne også et smut i, så jeg endte ud med disse resultater:Share:

2 kommentarer:

  1. Uhm, de ser rigtigt gode ud. Skal også have prøvet at lave sådan nogle eller trøfler en dag, har vist en del kagerester i fryseren efterhånden.

    SvarSlet
  2. Det kan virkelig anbefales. Synes det er super fedt at få brugt nogle af alle resterne istedet for at smide dem ud, samtidig med at det virkelig er et hit hos de fleste med sådanne smagshapsere :)

    SvarSlet

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 4 år, lillebror på 2 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca @ outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com