tirsdag den 28. august 2012

Stop spild af mad - oprydning i grøntsagsskuffen

Denne weekend har vi været på tur med svigerfamilien. Da vi søndag endte hjemme hos os blev køletaskerne tømt og det hele kom i vores køleskab. Da de andre skulle hjem var der ingen der havde overskud til at få fordelt maden, så derfor endte det med vi havde et meget rodet køleskab, som vi ikke anede hvad indeholdt. 

Jeg gik derfor i sving med at få tømt grøntsagsskuffen samt diverse poser der var lagt ind i køleskabet med frugt og grønt. Noget af det havde vi selvfølgelig haft liggende i forvejen, men langt det meste er fra weekenden. 

De sidste par timer har jeg derfor tilbragt i køkkenet med at snitte, hakke og få idéer til resterne, da de bestemt ikke skulle ende med at blive smidt ud. 

Ud over dette har vi en del pålæg fra frokosten i weekenden, som imorgen bliver gennemgået og lavet til lidt lækre madder til aftensmaden. Så meget mere om det senere. 

Da der var nogle ingredienser jeg manglede, blev en del gjort klar til at blive brugt imorgen til andre projekter og noget af det er gjort klar og puttet i fryseren til senere brug. 

Resultatet af anstrengelserne indtil videre: 


- En hel pakke champignon blev skåret i skiver og gemt i en genluk pose, så vi kan tage det vi skal bruge op af fryseren lidt ad gangen. Derudover blev der taget lidt fra til at lave ristede champignon til morgendagens madder. 
- 2 peberfrugter blev skåret ud og ligeledes gemt i en genluk pose til fryseren. Herudover var der 2 stk snackpeber, hvor en del af det blev skåret ud og gemt til morgendagens madder, mens resten blev gemt i posen til fryseren. 
- 1 agurk der allerede var skåret i tern, blev skåret til i mindre tern, så den er klar til at blive benyttet til hjemmelavet agurkesalat imorgen. 
- 6 gulerødder blev revet, så de er klar til at blive syltede imorgen. Jeg har lige hældt lidt limesaft over, så de holder friskheden. 
- 3 bananer er most og klar til at komme i bananmuffins. 
- 2 pærer og 1 æble blev syltede og gemt i glas. Mere om det i et senere indlæg. 

Derudover var der nogle tomater, som sagtens kan holde til at blive brugt i løbet af denne uge, så de blev lagt retur i skuffen. Alt i alt synes jeg, at jeg fik et godt overblik over resterne og nyder at jeg ved hvad de skal bruges til, så de ikke går til spilde. 
Share:

2 kommentarer:

  1. Det er en super god idé. Rart at du får brugt al maden.

    SvarSlet
  2. Dejligt når man føler man gør noget godt for miljøet. :)

    SvarSlet

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com