tirsdag den 28. august 2012

Kagen i koppen

- eller som her i mini gryden.

Jeg har flere steder set opskriften på den ægte "cup cake", dvs. kagen der laves lynhurtigt i mikro ovnen i en kop.

Da jeg er stor fan af sådanne hurtig løsninger, når lysten til kage pludselig melder sig, har denne derfor stået på, mine liste over ting der skulle prøves af, i lang tid.

Jeg endte dog med at lave den i en mini gryde, som jeg har fundet i Søstrene Grene. Den er simpelthen SÅ fin, og jeg kunne ikke komme hjem uden. Jeg har købt den i lidt forskellige farver, så disse fine gryder kommer der sikkert flere billeder af her på bloggen.


Opskriften jeg endte med at bruge lyder således:

3 spsk mel
½ tsk vaniljesukker
1/4 tsk bagepulver
2 spsk sukker
2 spsk kakao
2 spsk olie
2 spsk mælk
- flormelis til pynt

Kom alle ingredienserne i en skål og rør godt rundt.

Hæld herefter dejen i koppen eller som her gryden (det er vigtigt at den kan tåle mikroovn).

Kom koppen i mikroovnen og bag kagen ved maximum varme i ca. 2 minutter. Tiden kan variere afhængigt af mikroovnen, så husk at holde øje med kagen.

Drys til sidst lidt flormelis over og spis den mens den stadig er lun. 
Share:

8 kommentarer:

  1. Uhm, jeg er stor fan af de små hurtige kager. Kan det virkelig passe at du slet ikke kom æg i? Er noget nysgerrig på hvordan konsistensen er. Det er nemlig tit æg jeg mangler når jeg er lækkersulten ;-)

    Virkelig sød lille gryde - er det nogen de har i Søstrene nu?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja lavede den uden æg, da jeg ikke havde nogen hjemme. Synes konsistensen er super fin. Men man kan sagtens putte et æg i så konsistensen bliver mere luftig. Synes bare det er rart med et alternativ, hvor man næsten altid har ingredienserne hjemme.
      De har stadig gryderne i vores Søstrene, så du må afsted og se om du kan finde nogen (jeg har allerede haft dem i mikroovn og opvasker og det funger fint) :)

      Slet
    2. Jeg har lige lavet den, og lavede den også uden æg. Min blev lidt tør.. Men ellers smagte den godt:)

      Slet
  2. God ide at bruge de små gryder :-) Jeg har altid brugt krus, men de små gryder er da finere.

    Knus
    Birthe

    SvarSlet
  3. Kan man godt lave det uden vaniljesukker hvis man ikke lige har noget?

    SvarSlet
  4. Jeg kom et æg i da jeg syntes at dejen var megeg kompakt - er ret sikker på at denvar blevet fantastisk hvis ikke jeg havde givet den lidt for meget! Gav den endda kun 1,5 min, men mikroovne er jo forskellige, så det må bare blive 1 min næste gang!

    SvarSlet
  5. er det meningen at dejen skal være fast(næsten som en meget flexibel klump modelerevoks)

    SvarSlet
  6. Hej Louise. Jeg puttede en ekstra spsk mælk i da jeg synes den blev for tør (af ren bageviden)

    SvarSlet

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 4 år, lillebror på 2 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca @ outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com