torsdag den 12. juli 2012

Rabarbermuffins med White Meringue Frosting

Så har jeg endnu engang været igang med rabarberne. Denne gang blev det en opskrift fra Dansukker, der fangede mit øje.

Da jeg gerne ville forsøge mig med en anden type frosting, end den jeg plejer at bruge, gik jeg på jagt efter en ny opskrift der skulle prøves af, og faldt over Camilla fra Himmelske Kagers opskrift på White Meringue Frosting. Den smager altså skønt og er super nem at lave. Samtidig må jeg indrømme at den helt sikkert kommer i brug til is en dag, da den smager ligesom det guf man får hos ismanden.

Grunden til jeg har lavet kage i denne omgang, var at jeg skyldte lidt på arbejdet. Samtidig skulle jeg nå det inden min ferie/barsel (ja dette indlæg har været lidt tid undervejs), og derfor synes jeg da også kagerne skulle have et strejf af dette. Jeg fik derfor fat i mine nye fine udstikkere, og jeg synes altså de passede perfekt hertil.



Rabarbermuffins
Opskriften på rabarbermuffins'ne lyder således:
12 stk

2 dl rabarber i små stykker
100 g marcipan
150 g margarine
3/4 dl lyst muscovadorørsukker
1 knsp. salt
3 æg
1dl hvedemel
1/2 dl kartoffelmel
1/2 tsk. bagepulver
1 spsk vanilliesukker
50 g hvid chokolade
3/4 dl hakkede mandler

Riv marcipanen og bland den med smør, muscovadorørsukker og salt.

Tilsæt æggene et ad gangen.

Bland hvedemel, kartoffelmel, bagepulver og vanilliesukker, og rør det i dejen.

Tilsæt mandler, chokolade og rabarberstykker.

Hæld dejen i muffinsforme.

Bages midt i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter.

White Meringue Frosting
Til 15 cupcakes

225 g sukker
3 past. æggehvider
3/4 tsk vanillie estrakt

Brug en metalskål.

Pisk alle ingredienser godt sammen.

Fyld en gryde med vand og bring det i kog.

Gryden skal være stor nok til at rumme metalskålen og denne må ikke hvile på bunden af gryden.

Når vandet koger stilles metalskålen i gryden og der piskes til sukkeret er er smeltet. Blandingen må ikke koge. Tjek evt. at temperaturen på blandingen er ca. 70-75 grader. (jeg fornemmede blot hvornår sukkeret var opløst).

Tag skålen ud af vandbadet og pisk frostingen til den danner stive toppe og har et blankt udseende. Det kan tage op til 12-15 minutter eller længere.





Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 4 år, lillebror på 2 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca @ outlook.dk

Instagram @biancasverden

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com