onsdag den 2. maj 2012

Varme hveder - Store Bededag

Jeg indrømmer det - jeg er virkelig dårlig til at huske sådanne dage og hvad der dertil hører. Derfor bliver det sjældent markeret hjemme hos os.

I år blev jeg dog mindet om at man får varme hveder på Store Bededag af intet mindre end Odense Marcipan. De sendte mig nemlig en opskrift på hveder med marcipan (selvfølgelig).

Pga. tidsmangel valgte jeg dog at springe lidt tidligt ud i projektet, så vi nyder allerede disse skønne hveder idag:
Opskriften skal I bestemt ikke snydes for, så den får I her:

Store Bededag hveder med marcipan
12 stk.

50 g smeltet smør
1/4 liter mælk
50 g gær
1 æg
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. salt
150 g revet Original Odense Marcipan
500 g hvedemel

Kom smeltet smør i en skål og tilsæt lidt af mælken, så det er lunkent. Rør gæren ud heri og tilsæt resten af mælken. Tilsæt æg, vaniljesukker, salt, marcipan og 2/3 del af melet og rør dejen godt sammen. Tilsæt resten af melet, lidt ad gangen, og ælt dejen igennem.

Lad dejen hæve 1 time og ælt den let igennem. Del dejen i 12 lige store stykker og tril til boller. Læg dem på en bageplade, gerne lidt tæt så de vokser sammen.

Sæt bradepanden med hvederne oven på en gryde med næsten kogende vand, så bliver de ekstra luftige og lad dem hæve 20 min.

Bag hvederne ved 200° C i 12-15 min., og afkøl en anelse inden servering. De kan også køles helt af, flækkes og ristes i ovnen eller på brødristeren.

Kommentar: 
Jeg synes faktisk ikke man rigtigt kan smage marcipanen. Dufte den jo, men smagen træder bare ikke rigtigt frem. Overvejer at putte mere marcipan i næste gang. 
Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 4 år, lillebror på 2 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca @ outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com