mandag den 26. marts 2012

Påskeæg i lange baner - lørdagshygge med søs

Lørdag morgen kom min søster forbi sammen med min skønne nevø på 2 år. Et af målene for dagen var at få lavet lidt påskeæg. Derfor gik vi i sving med at lave disse skønne æg, mens Milas sov.


Havde helt glemt hvor lang tid det kan tage at lave, men jeg synes de blev super fine.

Min søster lavede også lidt andre ting, som bjørne og terninger, men det er også hendes første forsøg med cakepops, så hun skulle prøve noget af.

Da det kun er mit andet forsøg, er jeg dog allerede nået frem til at masse produktion er vejen frem. Altså jeg bestemmer mig for en type design og holder mig til det.


Først fik vi lavet kagemassen. Jeg har lavet den af romkugledej, så har ikke nogen bestemt opskrift på den, men gør følgende:

Jeg smuldrer først kageresterne (som jeg har taget op af fryseren og tøet op) i min Kenwood. Derefter kommes der en rest af noget smørcreme i (dette har jeg som regel også lidt af i fryseren). Derefter tilsættes lidt mørk rom og hindbærmarmelade indtil massen har den ønskede smag og konsistens. Man kan med fordel også putte kakaopulver i, det bliver de bestemt ikke dårligere af.

Til denne portion brugte vi grillspyd som jeg alligevel bare havde liggende, da vi har købt nogle i metal til når vi griller.

De er overtrukket med Wiltons Candy Melts, som er varmet et par minutter i mikroovnen og blandet sammen med lidt smeltet palmin indtil det har den ønskede konsistens. Det skal være meget glat, så overskydende candy kan rystes af cakepop'en.

Derfor smeltede vi lidt Candy Melts, som vi derefter stak pindene i før vi formede kagemassen og satte på pinden. Dette fordi candy melten skal størkne, så kagemassen bliver hængende på pinden, når man ryster det overskydende af når de overtrækkes.

Derefter skal de stå og størkne.


Da de havde stået og størknet fik vi smeltet lidt mere candy melts, tror vi endte med at bruge 1½ pose. Kan dog kun sige at man skal passe på med at give det for meget varme i mirko'en. Vi endte nemlig med at måtte smide en portion ud, da vi havde glemt den, så den var endt med at blive brændt og lugte meget slemt.

Men det endte med vi fik dem overtrukket pænt. Man kan med fordel overtrække dem to gange, så får man en mere glat og jævn overflade.

De skal derefter stå og tørre, eller hvis man ønsker krymmel eller andet sat på, måske ører, næser eller hvad man ellers kan finde på (lavet af f.eks. fondant) skal de sættes på efter sidste lag, dvs. inden det tørrer.

Vi endte med at blande lidt forskellige farver RI, da de havde stået og tørret og så var det ellers bare i sving.

Min del af cake pops'ne endte med at se således ud. Jeg er sikker på min søster viser sine på sin blog lige her.


Share:

5 kommentarer:

 1. De ser fantastiske ud, jeg er sikker på de bliver en kæmpe succes ved en 2-årig...

  SvarSlet
 2. Wow, hvor er de fine!! Jeg er sikker på at der bliver nogle glade modtagere :-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak tak - det håber jeg. Nu må vi se hvor mange der ender med at være tilbage. Manden min elsker romkugler, så her er fyldet altså et hit :)
   Knus

   Slet
 3. Ja elsker påske - det betyder foråret er her. Skønt skønt! Glæder mig til at se hvad du får kreeret :)

  SvarSlet
 4. I know.. Du er jo også super god til at lave dem :D

  SvarSlet

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 4 år, lillebror på 2 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca @ outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com