onsdag den 21. marts 2012

Cookie dough dessert - ala CookieCrumble

Min søster og co. inviterede på lækker mad søndag aften. Derudover havde hun et enkelt ønske, nemlig at  jeg kom med et foreslag til noget, vi kunne lave med hendes Kenny (Kenwood).

Jeg snusede rundt og faldt over en af mine faste blogs, hvor jeg fandt en skøn skøn opskrift på Cookie dough dessert. Det smarte var at den kunne laves klar og så stå i ovnen mens middagen blev nydt.

Jeg skyndte mig derfor forbi Ikea og fik købt nogle små ildfaste skåle, da opskriften nemlig laves i portioner. Manden syntes heldigvis at vi da lige manglede sådan nogen, så super god måde at få nyt køkkengrej.

Desserten står virkelig øverst på listen af ynglingsdesserter fra nu af. Selv manden ønskede sig mere, så det kan jo ikke være bedre.



Kvinden bag opskriften er Kristine med bloggen CookieCrumble. Opskriften kan du finde her.

Jeg tillader mig at gengive opskriften her.

190 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
170 g smør
115 g sukker
100 g brun farin
2 æg
2 tsk vanilieessens
170 g hakket chokolade (eller chokoladeknapper)

Tilbehør: Vanilieis

Bland først i en skål for sig, mel, bagepulver og salt sammen.

Bland herefter i en anden skål smør, sukker og brun farin sammen og pisk til det er luftigt og cremet. Tilsæt æggene og pisk det hele sammen. Tilsæt derefter vanilieessensen og fordel det godt.

Herefter tilsættes melblandingen til sukkermassen og dejen røres godt sammen til en ensartet og cremet dej.

Som det sidste tilføjes chokoladen og fordeles jævnt i dejen, så der kommer rigeligt med chokolade i alle portioner.

Sprøjt eller smør dine forme med smør, olie eller sprayfedt og kom dejen i. Sørg for, at dejen er glattet helt ud til kanten og ikke er fyldt mere op end 3/4 af formene.

Bag dine kæmpe cookies kager ved 175 grader i 30-40 minutter. Hold dog et vågent øje med dem, da de er færdige så snart de er gyldne i toppen. Husk på, at de skal være en smule bløde i midten og derfor ikke helt så hårde som en almindelig cookie, som vi kender dem.

Nydes lun og med en god portion vanilieis på toppen.
Share:

4 kommentarer:

  1. Umm ja.. den har jeg også tænkt skulle prøves en dag..

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  2. Smager også super skønt! Så bare i sving ;)

    SvarSlet
  3. Uh.. ja den er nemlig farlig. Kunne sagtens bage en mere. Mums..

    Knus

    SvarSlet
  4. Den er bare super skøn! Tak fordi du delte :)

    SvarSlet

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 4 år, lillebror på 2 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca @ outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com