torsdag den 22. marts 2012

Appelsinsandkage fra Te og Kager året rundt

Til brødet jeg bagte søndag skulle der bruges skallen fra en appelsin. Resten af appelsinen skulle ikke gå til spilde, så derfor blev den presset og saften gemt til denne skønne kage.



I opskriften stod der man skulle bruge skallen fra appelsinen og 1 dl appelsinsaft. Da skallen jo blev brugt til brødet, valgte jeg at bruge al saften fra appelsinen (der var lidt over 1 dl).

Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den.
150 g smør
150 g sukker
2 æg
Saften fra 1 appelsin
175 g mel
1 tsk bagepulver
75 g smuttede, hakkede mandler

Pisk smør ig sukker blødt.

Tilsæt æggene, et efter et.

Rør appelsinsagten i massen.

Bland mel, bagepulver og de grofthakkede mandler sammen.

Vend blandingen i æggemassen med let håbd.

Hæd dejen i en smurt sandkageform foret med bagepapir.

Bag kagen ved 180 grader i ca 1 time.

Share:

2 kommentarer:

  1. Åhh, der er alt for længe siden jeg har lavet appelsinkage. Kan huske at jeg lavede en da jeg havde husgerning i skolen - jeg kan stadig dufte og smage den - den var så vidunderlig :-)

    Kh
    Birthe

    SvarSlet
    Svar
    1. Den her dufter nu ikke en masse af appelsin, men mon ikke det er fordi jeg har sprunget appelsinskallen over. Men den smagte nu super godt :)
      Knus

      Slet

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 4 år, lillebror på 2 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca @ outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com