lørdag den 21. januar 2012

En kage bliver til - DIY

Dag 1: Kagen bages og mousserne laves og stilles på køl.

Dag 2:

Trin 1: Kagen skæres til bunde.

Det gør jeg ved at benytte mig af to lister, som viser hvor jeg skal skære og samtidig støtter de kniven, så bundene bliver lige store hele vejen rundt.


Når den første bund er skåret af flytter jeg den og fortsætter. Man starter altså nedefra og arbejder sig opad i kagen.


Trin 2: Samling af kagen.

Den øverste bund lægges på fadet og springformens omkreds samles rundt om. Det skal enten være den øverste bund eller den mellemste, da den første der blev skåret ud, altså bunden skal bruges til sidst.


Trin 3: Første lag mousse lægges i.


Trin 4 og 5: Næste bund lægges i og der kommes endnu et lag mousse i.

Trin 6: Til sidst lægges den nederste bund omvendt i.

Dette for at få en jævn overflade øverst på kagen. Samtidig vil det gøre det nemmere at smøre kagen op, da bunden ellers vil smuldre i smørcremen.


Trin 7: Kagen sættes på køl et par timer indtil moussen har sat sig.

Trin 8: Kagen gøres klar til at blive smurt op.

Ringen fra springformen tages af og overskydende mousse fjernes med en paletkniv. Kan varmt anbefale at anskaffe en langskaftet paletkniv, da den gør det nemmere at smøre kagen op.

Resten af processen har jeg kagen stående på et drejebord fra IKEA, da jeg synes det er nemmere hvis jeg hele tiden kan ændre kagens position.


Trin 9: Kagen smøres op.

Når kagen smøres op kan man vælge at putte smørcremen i en sprøjtepose med en meget stor flad tyl i, således at man kan fordele det nemt rundt om kagen.

Det har jeg ikke gjort denne gang, men blot benyttet min paletkniv til fordeling af smørcremen.

Det er vigtigt at smørcremen fordeles jævnt. Start evt. med et lag og sæt kagen på køl, for efter noget tid at lægge næste lag på.

Når kagen er smurt op sættes den på køl.


Trin 10: Kagen overtrækks.

Fondanten æltes til den er klar til at blive rullet ud.

Når den er rullet ud lægges den over kagen, hvor man starter med at glatte toppen. Dette gøres nemmest med et glatteværktøjet der er på billedet.

Fondanten rulles ud på en tyndt lag af maizena, for at undgå at den hænger fast i bordet.


Derefter glattes ned af siderne.

For at undgå at fondanten krøller hiver man lidt ud i fondanten indtil den får en glat overflade når man glatter efter med håndfladen.

Når kagens sider er glattet hele vejen rundt skæres det overskydende fondant væk. Her bruger jeg en plastikkniv til formålet, da jeg på den måde ikke skal spekulere over hvilket underlag kagen står på.


Som det ses på billedet er toppen ikke blevet helt glat. Jeg har derfor efterfølgende glattet den med glatteværktøjet endnu engang.
Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 4 år, lillebror på 2 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca @ outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com