lørdag den 10. december 2011

Honningkage med smørcreme & chokolade - Dr. Oetkers juleopskrifshæfte 2008

En af kagerne til julehygge-dagen, var denne honningkage med smørcreme & chokolade. Den smager super godt og fik stor ros, og så er den vildt nem at lave. Jeg flækkede den i 3 bunde, da jeg synes det gav den bedste fordeling af smørcremen.



Opskrift:
100 g smør
1½ dl sukker
1 dl honning
1 æg
1 dl kærnemælk
4 dl hvedemel
1 bæger Dr. Oetker Hakket Appelsinskal
1 pose Dr. Oetker Honningkage krydderi

Smørcreme:
2 dl flormelis
½ dl kogende vand
175 g blødt smør

Overtræk:
100 g chokolade

Smelt smør, sukker og honning i en gryde og lad det køle lidt af.

Rør æg, kærnemælk, hvedemel, honningkagekrydderi og hakket Appelsinskal i blandingen og kom dejen i en lille smurt bradepande.

Bag kagen ca. 1 time ved 150 grader og lad dn køle helt af inden den flækkes.

Rør smørcremen af flormelis, vand og smør til en smørbar creme.

Læg cremen imellem kagebundene og pynt med ca. 100 g smeltet chokolade.

Sæt kagen i køleskabet til cremen er stivnet.
Share:

1 kommentar:

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 4 år, lillebror på 2 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca @ outlook.dk

Instagram @biancasverden

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com