onsdag den 24. august 2011

Lørdag var stor bagedag - Små grønne pirogger

Søndag skulle jeg med manden min, min søster, svoger og nevø til Disney koncert i Ledrebog Slotspark. Derfor stod lørdagen i bagningens tegn, da jeg havde lovet at tage mig af maden og få samlet en lækker picnic sammen.Først blev der bagt små grønne pirogger, dernæst var det bagels og til sidst whoopie pies. Sidstnævnte har givet en del hovedbrud, da jeg gerne ville lave den klassiske chokolade whoopie pie med marshmallow fyld. Dette kræver dog at man har adgang til marshmallow fluff, hvilket jeg ikke har kunnet nå at skaffe. Min løsning på dette vil jeg fortælle mere om i et senere indlæg.De små pirogger er lavet ud fra en opskrift jeg fandt i mit Spis Bedre blad fra april 2011.Jeg valgte dog at bruge hjemmelavet pizzadej, istedet for en færdig rulle. Jeg lavede den grove version, som jeg tidligere har brugt her. Samtidig havde jeg fået købt revet mozarella istedet for de  hvide kugler.Opskriften i bladet lyder således:

1 rulle pizzadej

1 peberfrugt, rød eller gul

1 spsk olivenolie

250 g kogt kartoffel

50 g baby spinat

1 tsk salt, friskkværnet peber

1 pose frisk mozarella, 125 g

mælk eller æg til penslingSæt ovnen på 200 graderSkær peberfrugten i små tern, og steg i olivenolie ved lav varme i 10 min. til ternene er møre.Skær de kogte kartofler i små tern, og kom dem ved sammen med spinat. Steg et kort øjeblik, og krydr med salt og peber.Skær osten i små tern, og bland med kartoffelmassen.
Udstik pizzadejen i fire store cirkler (jeg lavede en del små istedet), og fordel fyldet midt på hver dejcirkel. Fold dem sammen til halvmåner, og klem dejen godt sammen, brug en gaffel.
Læg piroggerne på en bageplade med bagepapir, og pensel med æg eller mælk. Bag piroggerne i ca. 15 min.Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com