torsdag den 25. august 2011

Lørdag var stor bagedag - bagels

Endnu en opskrift fra et af mine Spis Bedre blade skulle prøves af. Denne kommer fra bladet som udkom marts 2010.Opskriften lyder således:

25 g gær

5 dl lunkent vand

2 spsk lys sirup

1 spsk saltflager (eller groft salt)

ca. 13 dl hvedemel med højt glutenindhold (780 g)Til kogning:

ca. 2 liter vand

2 spsk sukkerPynt:

birkes eller sesamfrøSmuldr gæren ud i skål, og rør den ud i lunkent (37 grader) vand. Rør sirup og salt ud i dejvæsken, og ælt melet i lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem ca. 5 min. på et let meldrysset bord.Læg dejen tilbage i skålen, og lad den hæve tildækket ca. 1 time under et rent viskestykke.Tag den hævede dej op, og del den i 12 lige store stykker. Rul hvert stykke til en ca. 30 cm lang pølse, som er noget smallere i enderne. Form dem til runde kranse, og fæstn enderne. Læg kransene på meldrysset bagepapir. Lad dem hæve tildækket i ca. 20 min.
Sæt ovnen på 225 grader. Bring vand og sukker i kog i en sauterpande. Læg 3-4 kranse i, og lade dem koge ca. 3 min. Vend dem nogle gange under kogningen.
Tag brødene op med en hulske, og læg dem på en plade med bagepapir. Drys med birkes eller sesamfrø. Bag midt i ovnen ca. 20 min. Lad afkøle på bagerist.
De blev severet til vores lille picnic med laks og purløg.Share:

6 kommentarer:

 1. Smagte bare mums! og super lækkert med laks og purløg :) er glad for det var dig der stod for maden og ikke mig haha :)

  SvarSlet
 2. H.v.o.r ser det lækkert ud ! - elsker bagels men har aldrig prøvet at bage dem selv. Det må prøves en dag. Tak for opskriften :-)

  SvarSlet
 3. Søs-> Ja de smagte altså bare godt. Dejligt når det lykkes. ;)

  Bettina-> De er virkelig nemme at lave, så kan kun anbefale dem :D

  SvarSlet
 4. Uhmm, hjemmebagt bagels er godt, jeg må vist snart igang igen. Jeg har dog kun lavet nogen med kanel og rosiner :-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 5. Nomnomnom det ser bare LÆKKERT ud! Jeg har selv prøvet at bage bagels før (dog en anden opskrift) og de blev da bare super lækre! Meget bedre end de der købe-nogen... og så med laks på! kan det blive meget bedre???? Wooof :D

  SvarSlet
 6. Bagels, mums. Dem bare jeg også ♥ nogle gange kommer jeg kanel og rosiner i og bruger dem til en mellemmåltid.

  SvarSlet

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com