mandag den 8. august 2011

Kartoffelpizza og vand med agurker

Så er jeg endelig ved at være landet i DK mentalt. Den sidste uge er blevet brugt på kun netop at overleve hverdagen, for at prøve at for sovet om natten (hvilket ikke er lykkes særlig godt), men en weekend i sommerhus uden noget som helst jeg skulle nå, var lige det der skulle til.På sådan en rejse vi netop har været afsted på, får man jo brugt lidt penge, eller nok nærmere mange. Derfor er vi begyndt at føre madplan igen (gjorde vi også da vi var på SU) for at have et overblik over hvad pengene bliver brugt på.Da ikke alle retter er lige spændende, er det ikke hver dag jeg vil berette, også fordi vi gerne laver større portioner og varmer op senere på ugen (længe leve fryseren). Men idag har vi fået en af vores ynglingsspiser, nemlig kartoffelpizza. Dertil fandt jeg en fin flaske, som jeg ikke nænner at smide ud og fik lavet lidt vand med agurk, så det hele ikke er som det plejer.
Total overskudagtigt fik jeg lavet bund til pizza lige så snart jeg kom ind af døren, for derefter at gå i sving med en omgang knækbrød indtil manden kom hjem og vi skulle ud og handle til resten af ugen. Så kunne pizzadejen stå og hæve indtil vi kom hjem og fik lidt fyld på. Jeg valgte at putte speltmel i dejen, for at få en grovere bund.Pizzabund:

25 g gær

3 dl vand

1 spsk olie

180 g speltmeld

300 g hvedemelRør gæren ud i lunkent vand.

Tilsæt olie, salt og mel.

Ælt dejen sammen og stil den til hævning i ½-1 time (den nåede at stå i 2 timer inden vi var hjemme igen, så den var dejlig luftig)Slå dejen ned og pres luften ud.

Rul ud og pynt.Pizzafyld:500 g kartofler i skiver

resterne af en kogt hamburgryg skåret i tynde skiver

lidt kyllingepølser

2 spsk persille

2 spsk olivenolie

2 fed hvidløg

2 x mozerallaFordel kartofler og kødet på den udrullede pizzadej.

Blend persille, olie og hvidløg.

Dryp olieblandingen over pizzaen.

Skær mozerallaen i skiver og fordel på pizzaen.Bages ved 225 grader i ca. 15 min. (varmluft ovn, den skal have længere tid ved alm. ovn)
Share:

1 kommentar:

  1. Den ser virkelig også bare god ud, den pizza :)
    Forstår godt du ikke har lyst til at smide flasken ud, den er fin.

    SvarSlet

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 5 år, lillebror på 3 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca@outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com