tirsdag den 24. maj 2011

Chokoladetrøffel med appelsinkaramel

Nu blev der endelig en ledig aften i en ellers overfyldt kalender. Derfor havde vi inviteret nogle gode venner til mad. Manden stod for hovedretten og jeg tog mig af desserten.

Har virkelig glædet mig til at kunne prøve lidt nyt af, så synes det helt klart det er en oplagt mulighed.

Desserten er fundet i bladet Spise Bedre, april 2011. For at give trøflerne lidt modspil havde jeg lavet vanilieis rørt op med Daim til.



Det er vigtigt at bemærke at denne dessert skal stå 12 timer i køleskabet, så lav den dagen før!

2½ dl piskefløde
3/4 tsk salt
75 g sukker
25 g glukosesirup
300 g mælkechokolade
125 g mørk chokolade (70 %)
50 g usprøktet appelsin, revet skal
1/2 tsk Cointreau (jeg brugte cognac, som de anbefalede man kunne bruge som erstatning)

Pynt:
ca. 2 spsk sigtet kakao
revet appelsinskal

Kog fløde og salt i en lille kasserolle.

Smelt sukker og glukosesirup i en gryde, til det er gyldent.
Tag gryden af varmen, og tilsæt fløden forsigtigt under piskning.
Lad koge 1 min, til sukkeret er opløst igen.
Lad afkøle ca. 2 min.

Hak begge slags chokolade fint, og kom dem i en skål.
Tilsæt smør, appesinskal og Cointreau.
Hæld den varme karamelsauce over chokoladen.
Lad stå i 10 min, uden at røre.

Rør derefter trøffelmassen sammen med en dejskraber.
Hæld trøfelmassen i en form med bagepapir eller i konfektforme.
Lad stivne i køleskabet til næste dag.

Pudr kakao over, og drys med appelsinskallen.
Skær trøffelmassen i firkanter med en varm kniv.
Opbevar i køleskabet, til de skal serveres.
Share:

2 kommentarer:

  1. Det ser vel nok lækkert ud, Bianca :-)

    KH
    Birthe

    SvarSlet
  2. Orrrk altså: Bianca - mit mundvand FLYDER i stride strømme :) Mums det ser godt ud.

    SvarSlet

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 4 år, lillebror på 2 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca @ outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com