tirsdag den 15. marts 2011

Kyllingesalat med persillerødder og sojamandler

Søndag formiddag blev jo brugt i sengen, med tegnefilm og hyggelig morgenmad. Samtidig fik jeg snust lidt til de blade vi fik med fra sponsorerne:

Smag og behag, marts 2011
Mad!, februar 2011

I Mad! blev jeg inspireret af opskriften: "Kyllingesalat med kinaradise og sojamandler.

Da jeg ikke kunne finde nogen kinaradiser, blev opskriften tilpasset til hvad jeg nu lige havde.


Tid: 30 minutter (lykkedes mig dog at bruge en time)
Antal personer: 2

2 kyllingebryster
olivenolie
salt
150 g kinaradise (brugte revede persillerødder)
100 g blandede salatblade (blev til spinaten fra den anden dag)
2 advocadoer
lidt friskpresset limesaft (brugte citronsaft fra køleskabet)
salt

Sojamandler:
100 g mandler
2 spsk soja
2 spsk flydende honning (brugte lys sirup, da honningen var sluppet op)

Tilbehør:
Groft brød (en rest fra fryseren)

Steg kyllingebrysterne i olie på en pande på begge sider, til de er gyldne og gennemstegte. Krydr med salt. (da kyllingebrysterne var rimelig tykke, blev de efter de var brunet bagt i ovnen)

Sojamandler: Tænd ovnen på 180 grader. Ved mandlerne med soja og honning (lys sirup), læg dem på en bradepande med bagepapir, og steg dem i ovnen i 12-14 minutter, til de er sprøde. Ved jævnligt rundt i dem undervejs. Lad mandlerne køle helt af på en tallerken.

Skræl kinaradisen, og skær den i så tynde skiver som muligt, fx. på et mandolinjern. (skrællede persillerødderne og rev dem på et rivejern)

Skyl salaten grundigt. Halver advocadoerne, fjern stenen og skær kødet i skiver.

Vend kinaradise (persillerødder) og salat sammen med limesaft, lidt olivenolie og salt.

Servering: Anret salaten med advocado, sojamandler og kyllingebryst skåret i skiver. Spis groft brød til.

Anbefaling: Kan varmt anbefale sojamandlerne som topping til forskellige salater, de var bare super gode!

Jeg brugte Grøn Balances ekstra Økologisk ekstra jomfru olivenolie, som var med i sponsorposerne fra madbloggertræffet. Den har en rigtig god smag og kan varmt anbefales til salater.

Share:

1 kommentar:

  1. Hvor ser det lækkert ud, Bianca :-)
    Må da vist prøve de soyamandler......

    Kh
    Birthe

    SvarSlet

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 4 år, lillebror på 2 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca @ outlook.dk

Instagram @biancasverden

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com