mandag den 28. februar 2011

Fastelavnsboller med banan- og chokoladefyld

Har nogle rigtig flinke naboer, der gerne giver en hjælpende hånd, når man har brug for det. Ud over det ser vi ikke vildt meget til hinanden, men som tak for hjælpen inviterede vi dem ind på fastelavnsboller.

Det blev til disse, fra Spis Bedre, feb 2010 - Fastelavnsboller med banan- og chokoladefyld:

Grunddej:  (26 stk)
150 g smør
5 dl mælk
50 g gær
1½ dl sukker (120 g)
2 tsk stødt kardemomme
½ tsk salt
ca 15 dl hvedemel ( 900 g)

Smelt smørret. Tilsæt mælken, og opvarm blandingen til 37 grader. Smuldr gæren ud i et dejfad. Hæld dejvæsken over gæren, og rør, til den opløser sig. Tilsæt sukker, kardemomme, salt og næsten alt hvedemelet, gem lidt til senere. Saml til en dej og ælt ca. 5 min i røremaskine eller 10 min i hånden. Lad dejen hæve tildækket i 40 min.

Tag dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 26 stykker. For til runde boller, og læg dem på en plade med bagepapir. Lad hæve tildækket ca 30 min. Sæt ovnen på 225 grader.

Bag bollerne midt i ovnen i ca. 10 min, til de er blevet gyldne. Lad afkøle på bagerist.

Banan- og chokoladefyld:

Fyld:
400 g marcipan
150 g mørk chokolade
2 store bananer eller 3 mindre
Chokoladeflødeskum:
6 dl piskefløde
½ dl kakao (20g)
½ dl flormelis (25g)

Riv macipanen groft, og hak chokoladen fint. Skær låget af bollerne. Skrab den del af indmaden ud og bland med marcipan og chokolade.

Skræl og mos bananerne. Rør bananmos og marcipanblandingen sammen. Fyld bollerne med blandingen.

Pisk fløden til flødeskum sammen med kakao og flormelis, og sprøjt det på bollerne, ellers brug en ske. Læg låget på toppen og pynt evt.
Share:

3 kommentarer:

  1. De ser vildt lækre ud, bliver helt lækkersulten :-)

    SvarSlet
  2. Hold da op, hvor ser de SKØNNE ud :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  3. Hej Bianca,

    Mums - de ser godt nok lækre ud! Jeg tror jeg må prøve at lave dem en dag...

    knus
    Camilla

    SvarSlet

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 4 år, lillebror på 2 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca @ outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com