torsdag den 17. juni 2010

Mors kartoffelsalat

I min verden er yndlingsspisen når det er sommer og godt vejr ikke koldskål, som så mange andre. I min verden betyder det kold kartoffelsalat. Og ikke hvilken som helst slags. Det skal nemlig være min mors opskrift. Er ikke god til dem man køber, da jeg synes de er alt for fede i smagen. Denne er frisk og let.

Når nu vejret var godt igår, onsdag, skulle der da grilles. Vi har dog ingen stor grill, vi er trods alt kun os to, men en bord weber, så når vi griller ser det sådan ud:

Læg mærke til dugen, som jeg har har taget et nærbillede, som er sat ind nedenunder. Den har jeg fået min mor, og den er da bare total sommerfin!
Mors kolde kartoffelsalat:
2½dl ylette natural, ymer eller A38
2½ dl creme fraiche
1-2 spsk reven løg
2 tsk salt
1/4 tsk peber
1-3 tsk sød fransk sennep (eller mere efter smag)
ca. 1 kg kogte kartofler skåret i skiver
3 spsk klippe persille
2 spsk klippet purløg

Pynt: putløg og tomater i både
Bland ylette og creme fraiche med løg, sennep og krydderier. Kom kartoflerne i dressingen og lad det hele stå koldt i ½-1 time før serveringen.
Share:

5 kommentarer:

 1. den savner jeg mums... øv Rasmus ikke spiser det...

  SvarSlet
 2. Hjemmelavet kartoffelsalat er bare noget af det bedste!!! REN sommermad ;)

  SvarSlet
 3. Ja det er en super god kartoffelsalat, gad vide om jeg ikke skulle tage patent på den, hi hi. Du må lave den når i skal i sommerhuset så Micha også kan nyde den.
  Er glad for at du kan lide dugen og viser den frem her.
  Knus.

  SvarSlet
 4. hejsa.

  1000 tak for gode ide´r til vores fyn tur :) jeg har været på hc andersens museum med skolen en gang, men det tror jeg da vi skal igen :)
  vi skal i hvert fald en tur genne odense, men målet bliver derefter svendborg/tåsinge. men både bil og cykler er med, så der skal nok blive masser at opleve. men er altid dejligt når man får gode ide´r fra andre :)

  Kh sara

  SvarSlet
 5. Åhh yumyum! ELSKER kold kartoffelsalat og har det nøjagtig på samme måde som dig - koldskål er SLET ikke mig og så skal det være mors hjemmelavede ;) Vi skal selv have det på onsdag - dog ingen grillerier her, da vi hverken har have eller altan at gøre det på :(
  Dejlige stemningsbilleder du har taget!

  Kram

  SvarSlet

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 4 år, lillebror på 2 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca @ outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com