torsdag den 6. maj 2010

Valentinsmuffins med chokolade-karamel glasur

Lidt fra den gamle blog, skrevet den 14. februar 2010:



Har en meget fin muffins opskrift bog stående på hylden... Det er egentlig ikke min, men min søsters... Hun har lånt mig den, da jeg nok fik lavet mest og så faldt der jo nok også lidt af...

I anledningen af valentinsdag, som vi ellers ikke gør noget som helst ud af herhjemme, blev der lavet en opskrift, der hedder valentinskager... Til den er der så kommet chokolade karamel glasur (også en ny opskrift)... Den virker meget bedre end den topping jeg plejer at lave, så er spændt på hvordan den smager...

--- Det smagte super... er helt sikkert en topping, der skal bruges igen...

Indhold:
-Muffins: Valentin muffins
-Topping: chokolade-karamel glasur
-Sukker hjerter
Opskrift:
De er simpelthen så gode, de her muffins at jeg bare må dele opskriften med jer.

De er meget lette i det i forhold til mine andre muffins.

Muffins:225 g hvedemel
75 g kakao
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk salt
125 g smør
250 g sukker
2 æg
1 tsk vaniljeessens
1,6 dl creme fraiche 9%
(jordbærsyltetøj)

Varm ovnen op til 180 grader

Bland mel, kakao, bagepulver, natron og salt og stil det til side

Rør smør og sukker cremet og luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen. Rør godt mellem hvert æg.

Tilsæt vaniljeessens. Tilsæt de tørre ingredienser skiftevis med cremefraiche.

Fyld formene med ca 2/3 dej, og bag kagerne i ca. 25 min.

Tag dem ud og lad dem køle af.

Udhul evt. kagerne med en kernehusudstikker eller teske og kom 1 tsk. jordbærsyltetøj i inden glasuren kommer på.

Chokolade-karamel glasur:65 g usaltet smør, skåret i små stykker
120 g mørk chokolade i små stykker
450 g flormelis
¾ dl varm mælk
1 tsk vaniljeessens
1 knivspids salt

Kom smør og chokolade i en skål, og varm det over en gryde med simrende vand. Rør indtil begge dele netop er smeltet, og stil blandingen til afkøling, til den ikke længere føles varm på fingerspidserne.
Sæt evt. skålen i koldt vand; så går det hurtigere.

Rør flormelis og varm mælk til en glat masse i en stor skål.

Tilsæt vaniljeessens, salt og chokoladeblandingen.

Pisk glasuren med elpisker i ca. 5 min, til den er tyk og glat og smør den på de kolde muffins.
Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Om mig

Mit billede
I vores hjem bor mor, far, storesøster på 4 år, lillebror på 2 år og katten Gismo. Vi nyder familietid, god mad og lækre kager. Kommer ofte med kreative input og elsker at rejse ud og opleve nye ting. I vores hjem er der plads til kys og kram, rod og kaos, fis og ballade, stilletid og ro. Vores hjem befinder sig i Odense og som tilflyttere til byen tager vi gerne på opdagelse for at finde nye måder at opleve og leve. Jeg kan kontaktes på homebybianca @ outlook.dk

Instagram @biancasverden

Instagram @foodbybianca

Instagram @diybybianca

Popular Posts

Blog Archive

Design by Bianca. Leveret af Blogger.

Follow by Email

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com